ARKIRUOKIEN YKKÖNEN; VEGAANINEN MAKARONILAATIKKO

Välillä multa kysytään, että miten vegaanista makaronilaatikkoa tehdään ja onko se oikeasti hyvää. Meillä tää resepti on ahkerassa käytössä arjessa, ja poikaystäväni joka ei aiemmin tykännyt lihamakaronilaatikosta, on sitä mieltä että tää on yks parhaista arkiruuista. Eli kannattaa todellakin kokeilla.

Tarvitset:

500g makaronia

3 dl soijarouhetta

yksi sipuli

1 l kauramaitoa

korppuajouhoja

suolaa

mustapippuria

paprikamaustetta

Keitä makaronit. Kuori ja pilko sipuli. Kuullota sitä hetki pannulla öljyn kera. Kun sipuli alkaa hieman ruskistumaan lisää soijarouhe. Tässä vaiheessa kannattaa lisätä pannulle myös runsaasti öljyä ja hieman vettä, niin että soijarouhe hieman pehmenee, mutta ei liikaa. Sekoita mausteita oman maun mukaan soijarouheseoksen sekaan. Seosta voi ja kannattaakin maistaa jotta saat toivotun lopputuloksen. Seos voi olla hieman toivottua mausteisempaa, sillä kun lisääät sekaan makronit, maku tasoittuu.

Kun makaronit on keittyneet ja soijarouhe paistunut, kaada ne ölyllä voideltuun vuokaan ja sekoita. Kaada seoksen päälle kauramaito ja ripottele lopuksi päälle korppujauhojoa. Korppujauhot tekevät kivan pinnan laatikolle.

Paista makaronilaatikkoa 225 asteessa 50 minuuttia.

Ohje on yksikertaisuudessaan hyvin helppo ja laatikko hyytyy hyvin uunissa paistoajan ollessa tarpeeksi pitkä. Toki paistoajan vuoksi ruokaa kannattaa alkaa tekemään jo hieman ennen kuin pahin nälkä yllättää.

Johanna


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.