LASAGNE

Pitkästä aikaa innostuin kirjoittamaan ja kuvaamaan ruoka juttuja. Olemme puolisoni kanssa kokeilleet erilaisia lasagnevariaatiota ja välillä ruoka on ollut parempaa ja välillä on taas tuntunut siltä kuin ruuasta puuttuisi jotain. Nyt olemme kuitenkin saavuttaneet ainakin meidän mielestä aika hyvän lopputuloksen. Tässäpä siis meidän luottoresepti!

Tomaattikastike

2 sipulia

1 paprika

1prk kikherneitä

1prk linssejä

2prk tomaattimurskaa

lasagnelevyjä

tuoretta persiljaa

3tl suolaa

4tl paprikajauhetta

1tl chilimaustetta tai tuore chili

1tl maustepippuria

1tl mustapippuria

öljyä paistamiseen

Juustokastike

175g vegaanista juustoa

2dl kaurakermaa

2dl kauramaitoa

2dl kaurafraichea

Aloita ruuan valmistaminen pilkkomalla sipulit ja paprika. Paista niitä pannulla, kunnes paprikat ovat hieman pehmenneet. Paprikan lisäksi lasagneen sopii hyvin myös muut kasvikset kuten porkkanaraaste tai kesäkurpitsa. Voit lisätä joukkoon lähes kaikkia jääkaapista löytyviä kasviksia.

Huuhtele kikherneet ja linssit ja lisää ne vihannesten joukkoon. Kääntele seosta hetki pannulla ja lisää tomaattimurska sekä mausteet. Kun kastike on kuplinut hetken pannulla, maista sitä ja lisää tarvittaessa mausteita. Jos pidät tulisemmasta ruoasta, niin lisää chilin määrää tai sekoita tomaattikastikkeeseen esimerkiksi srirachaa. Sillä aikaa kun tomaattikastike maustuu pannulla sekoita toisessa kulhossa juustokastikkeen ainekset.

Kun kastikkeet ovat valmiit ala kerrostamaan niitä lasagnelevyjen kanssa vuorotellen uunivuokaan. Aloita tomaattikastikkeesta ja jätä juustokastike päällimmäiseksi.

Paista lasagnea uunin keskitasolla 200 asteessa 40-45 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin ja lasagnelevyt ovat pehmentyneet. Anna lasagnen vetäytyä hetki ennen syömistä.

Yksi kommentti artikkeliin “LASAGNE

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.