Vegaaninen mutakakku

En ole koskaan aiemmin tehnyt vegaanista mutakakkua, mutta tämä kakku onnistui tosi hyvin. Kuulemma maistuu samalta kuin ”tavallinen” mutakakku. Päältä ja reunoilta paistunut, mutta keskeltä ihanan pehmeä. Soijakermavaahto vielä kruunasi kakun. Pienellä googlailulla löysin parikin ohjetta, joita sitten muokkailin hieman oman makuni mukaan.  

Vegaaninen mutakakku  

  • 4dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 3 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • ripaus suolaa
  • 2 tl soodaa
  • 2 tl vanilijasokeria
  • 150g vegaanista margariinia (esim. sunnuntaimargariini tai flora)
  • 4 dl kaura- tai soijamaitoa
  • 150g vegaanista tummaa suklaata (esim. brunberg tai panda)
  1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa
  2. Sulata margariini ja lisää margariini sekä maito kuivienaineiden joukkoon ja sekoita hyvin
  3. Sulata lopuksi suklaa vesihauteessa ja kaada sulanut suklaa muiden aineiden joukkoon
  4. Sekoita taikina tasaiseksi.
  5. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.
  6. Kakkua kannattaa tarkkailla jo 20-25 minuutin kohdalla, ettei se kypsy liikaa.

Halutessasi voit ripotella valmiin kakun päälle tomusokeria ja tarjota kakun soijakermavaahdon kanssa!  

Makoisaa viikonloppua!    

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.