VEGAANISET RUNEBERGINTORTUT

Nyt on ollut muutama ruoka-aiheinen postaus peräkkäin ja muutenkin lähiaikoina tavallista enemmän. Jotenkin kaikki ruokajutut on viime aikoina ollut mielessä paljon. Toivottavasti teitä ei haittaa! Intouduin tänään tulevan Runebergin päivän kunniaksi leipomaan Runebergintorttuja ja samalla pyöräytin pari peltiä sämpylöitä. Toi leipominen on vaan jotenkin niin verissä. Ollaan jo pienestä asti seisottu jakkaralla pöydän ääressä ja leivottu niin pullaa kuin kakkuakin. Molemmat isoäideistäni on ollut kovia leipureita ja sieltä se oma innostus leipomiseenkin kai tulee! Käytin tässä ohjeessa vieläpä Mumman tekemää omenasosetta, melkeen niinkuin olisi Mumman kanssa leiponut. Terkkuja ja kiitokset vain Mummalle! 🙂

Minulle ominaiseen tapaan yhdistelin taas vähän useampaa ohjetta ja lopulta tein omanlaisen version näistä. Tämäkin taitaa olla peruja isovanhemmilta. Torttuja tulee noin 12, vuokien koosta riippuen! 🙂

RUNEBERGINTORTUT

150 g margariinia

1 dl sokeria

1,5 dl omenasosetta

2 rkl siirappia

1/4 tl suolaa

2,5 dl vehnäjauhoja

1,5 dl korppujauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

1 tl kardemummaa

  1. Sekoita kulhossa marhgariini, sokeri, siirappi, omenasose ja suola
  2. Sekoita toisessa kulhossa vehnä- ja korppujauhot, leivinjauhe sekä kardemumma
  3. Kaada jauhoseos vähitellen nesteiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi
  4. Jaa taikina leivosvuokiin ja paista 200 asteessa 15-20 min
  5. Anna torttujen jäähtyä ja koristele ne vadelmahillolla sekä tomusokerista ja vedestä tehdyllä tahnalla

Hauskoja ja makoisia leivontahetkiä! 🙂

-Johanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.