BARCELONA

Viikko Barcelonassa vierähti nopeasti, ehdittiin nähdä ja kokea monia siistejää juttuja viikon aikana. Yllätyin Barcelonan suuruudesta, samanlaiset kadut seuraavat toisiaan ja viikon reissun jälkeen en edelleenkään osaa juurikaan kulkea kaupungissa paikasta toiseen ilman karttaa. Ihmisiä oli kaduilla todella paljon, paljon enemmän kuin koskaan Helsingissä ja voin vain kuvitella paljonko niitä on myöhemmin kesällä kun on vielä enemmän turisteja. Kävelimme lomalla paljon samalla, kun tutustuttiin nähtävyyksiin. Ensimmäisenä iltana ehdimme nähdä kuuluisan Sagrada Familian, joka oli melko lähellä hotelliamme. Sagrada Familian rakennus on aloitettu vuonna 1882, mutta rakentaminen jatkuu yhä.

Niinkuin kuvista voi huomata, osa päivistä oli kauniita aurinkoisia, mutta etenkin alkulomasta taivas oli aika harmaa, eikä aurinkoa juurikaan näkynyt. Hotellimme kattoterassilla oli uima-allas, jota ei ollut lämmitetty, mutta pitihän se silti päästä uimaan, vaikka vesi olikin melko kylmää.

Barcelonasta löytyi paljon kasvisruoka- ja vegaaniravintoloita. Todella hyvää ruokaa ja lomalla on mielestäni mukavaa, kun ei tarvitse itse kokata ja ravintoloista löytyy mitä erilaisempia ruokia, joita arjessa ei itse tule tehtyä.

Kaupungin laidalla on Montjuicin kukkula, josta avautuu maisemat kaupunkiin. Lisäksi kukkulalla on Castell de Montjuicin linna. Kukkulalle pääsee funicularilla, joka nousee rinnettä pitkin ylös.

Toisella puolella kaupunkia on Tibidabo, jossa on kaunis kirkko sekä huvipuisto. Vieraillessamme Tibidabolla sää oli melko synkkä ja tuuli todella paljon. Huipulla tuntui kuin lähtisi itsekin kohta lentoon. Kuitenkin jotkut uskaltautuivat huvipuiston laitteisiin säästä huolimatta.

Johanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.