BLOGI 5 VUOTTA!

Elokuussa tuli täyteen viisi vuotta siitä, kun perustin blogin. Aika hurjaa! Tähän väliin on kyllä mahtunut paljon kaikenlaista. Olen asunut kolmessa eri osoitteessa, valmistunut yliopistosta, tehnyt töitä opiskelujen aikana ja opiskelujen jälkeen tehnyt oman alan töitä, joissa olen oppinut paljon. Lisäksi on tullut reissattua niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Ajattelinkin nyt koostaa muutamia lempparijuttuja viiden vuoden ajalta!

MATKAT ULKOMAILLE

Viimeisten vuosien aikana on tullut matkusteltua useammassa eri maassa. On ollut mielenkiintoista tutustua eri kulttuureihin, nähdä kauniita paikkoja ja kokea paljon uutta. Useimmiten olemme matkustaneet sesongin ulkopuolella, joka on ollut ainakin meille oikea tapa matkustaa. Nautimme siitä, kun kaduilla on hieman hiljaisempaa, eikä ole niin paljon muita turisteja. Silloin pääsee näkemään lähempää paikallisten elämää, eikä tarvitse jonottaa ravintoloihin ja muutenkin nautimme yksinkertaisesti siitä kun saa rauhassa tutustua kohteeseen. Tapanamme on ollut myös etsiä kohteista paikkoja, jotka eivät ole niitä kaikista tunnetuimpia, mutta usein sitäkin kauniimpia.

Tallinna: 2016 ja 2017

Nizza ja Monaco 2017: Nizza, Antibes, Monaco

Rooma 2017: Rooma, Villa Doria Pamphilj

Mallorca 2018: Mallorca, Tramuntana, Soller

Gdansk 2018: Gdansk

Salzburg 2019: Salzburg, Berchtesgaden

Barcelona 2019: Barcelona, Montserrat

Berliini 2019: Berliini, Potsdam

MATKAT SUOMESSA

Jo senkin vuoksi, että perheeni asuu toisella puolella Suomea olemme seilanneet pitkin maata useamman kerran vuodessa. Kuitenkin sen lisäksi olemme käyneet myös lomailemassa esimerkiksi Lapissa tai tehneet päiväretkiä lähikaupunkeihin. Nyt ostimme auton, joka varmasti helpottaa seikkailua Suomessa huomattavasti ja voi olla että viikonloppureissuja tulee tehtyä useammin, kun matkoja ei ole pakko suunnitella niin tarkkaan etukäteen. Elokuussa, kun vietimme kesälomaa, kävimme kahden viikon mittaisella roadtripillä, jonka aikana ajoimme Ahvenanmaan kautta Kilpijärvelle saakka ja tietysti pysähdyimme useammassa kaupungissa siinä välillä. Kerron kuitenkin meidän roadtripistä myöhemmin lisää!

Lappi 2019: Suvanto

Porvoo 2020: Porvoo

LUONTO

Kenelläkään ei varmasti ole jäänyt huomaamatta kiinnostukseni luontoa kohtaan. Nautin sen kuvaamisesta, kun voin ikuistaa kauniit hetket, mutta myös siellä retkeilystä. Olen viettänyt koko ikäni koluten metsiä ja peltoja, joten on ollut vain luonnollista, että kiinnostus luontoa kohtaan on säilynyt myös myöhemmin. Koen luonnossa liikkumisen hyvin rauhoittavana ja usein lenkki tai kuvaushetki metsässä helpottaa stressiä ja voi jopa käydä niin, että keksin ratkaisun esimerkiksi johonkin ongelmaan joka on tullut töissä vastaan.

Syksy 2016: Kaunis luonto, Lammassaari

Syksy 2017: Peuranpolulla

Talvi 2018: Kauniita maisemia

Kevät 2018: Kevättä kohti

Kesä 2018: Kesäaamu, Kun ulkona sataa

Talvi 2020: Metsäretkiä ja järvenjäällä hiihtämistä

Kesä 2020: Luontoretkellä

Talvi 2021: Talven kauneutta

KÄSITYÖT JA MAALAUS

Teen jatkuvasti jotain käsitöitä ja maalaan myös aina välillä. Nyt en ole koskenut maalaustarvikkeisiin kesän aikana, mutta ehkä syksy tuo tullessaan taas innostuksen siihen. Käsitöistä taas minulla on aina jotain kesken. Usein se on jokin neule, jota voi tehdä muutaman rivin joka ilta samalla kun kuuntelee äänikirjaa tai katsoo jotain ohjelmaa. Tietysti myös työpäivien aikana tulee tehtyä valtavasti käsitöitä, välillä luoden jotain uutta ja välillä vanhaa korjaten tai uudistaen.

Maalaus: Maalausinnostus

Neulonta: Neulonta, Tuliaisia Islannista

Ompelu: Lampunvarjostin, Häkkilintuja

RUOKA

Minulla on hieman ristiriitainen suhde erityisesti ruuanlaiton kanssa. Usein arkena, kun olisi paljon muutakin puuhaa ja ruokaa täytyy alkaa laittamaan, kun on tullut töistä ja on jo valmiiksi nälkäinen, se ei useinkaan innosta. Toisaalta taas sitten, kun saa laittaa hyvää ruokaa ehkä jopa yhdessä jonkun kanssa ja ei ole kiire minnekään, se voikin olla tosi kivaa ja on kiva puuhailla ruuan parissa, ehkä jopa kokeilla jotain uutta reseptiä. Kun teen ruokaa seuraan harvoin tosin ohjetta tai ainakin jollakin tavoin poikkean siitä, koska se ei vaan tunnu olevan minun juttuni. Pidän myös leipomisesta, mutta ehkä se johtuu juuri siitä, että leivon usein silloin kun tekee mieli leipoa ja se on kivaa, eikä se ole välttämättömyys jokapäiväselle selviytymiselle, sillä siltä syöminen välillä minusta tuntuu 😀

Ruoka: Makaronilaatikko, Lasagne

Leivonta: Mutakakku, Runebegintortut, Suklaakeksit, Glögikakku

ELÄMÄ

Moni asia on vuosien aikana muuttunut, moni myös pysynyt samana. Niinkuin elämään kuuluu, ihminen kasvaa ja kehittyy, sen kiinnostuksen kohteet, elämäntilanteet ja ympäristö muuttuvat. Ensin muutin Helsingin sisällä uuteen kotiin vuonna 2017 ja tammikuussa 2020 muutin Kauniaisiin. Vaikka molemmat kodit ovat kaupungissa on ympäristö tietyllä tapaa ollut myös erilainen. Ajatukseni siitä, missä haluan asua on muuttunut vuosien aikana, jolloin jokainen asuinpaikka on sillä hetkellä tuntunut oikealta.

Vaikka käsityöt edelleen kiinnostavatkin, opiskelujen aikana muuttui oma ajatukseni siitä, että haluan ennemmin kehittää omaa osaamistani käsityöntekijänä ja suunnittelijana, kuin kasvattajana ja käsityönopettajana. Niimpä lopulta opiskelujen jälkeen en hakenutkaan käsityönopettajaksi, niinkuin olin ajatellut opiskelupaikkaa hakiessani, vaan tahdoin paikkaan, jossa pääsen haastamaan omia käsityötaitojani ja kehittymään paremmaksi käsityöntekijäksi. On mielenkiintoista ajatella kuinka omat ammatilliset haaveet ovat muuttuneet vuosien aikana ja kuinka ne varmasti muuttuvat, kun eteen tule uusia haasteita sekä mahdollisuuksia.

Ensimmäinen postaus 2016: Kotoisin peltojen laidalta

Tarina blogin nimen takaa 2017: Mistä olen kotoisin

Suosikkijuttuja juuri tällä hetkellä 2017: Elämäni aakkoset

Pukeutuminen 2017: Muoti ja pukeutuminen

Yliopistosta valmistuminen 2020: Muutosten aika

Tästä postauksesta tuli vahingossa maratonin mittainen, kun innostuin selailemaan vanhoja postauksia ja muistelemaan mitä kaikkea on tapahtunut viimeisten viiden vuoden aikana. 😀

Ihanaa syksyä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.