Kesästä syksyyn

+

Kesä alkaa olla jo ohi ja on ollut kiva palata yliopstolle kesän jälkeen. Syksyn aloitus on tuonut mukanaan paljon tekemistä. Opiskelua, treenejä ja kaikkia tapahtumia missä olen ollut mukana. Ennen kesää listasin itselleni ylös mitä kaikkea haluaisin kesän aikana helsingissä nähdä ja kokea, kun en ole aiemmin kesää Helsingissä viettänyt. Aikalailla kaikki listassa olevat asiat tuli tehtyä, mutta niiden lisäksi vielä paljon muutakin kaikkea kivaa!

Kesä Helsingissä:
– Seurasaari, check!
-Suomenlinna, check!
-Hakaniementori/ kauppatori, check!
-Hietsu, check!
-Munkkiniemen uimaranta, check!
-Nuuksio, check! 
-SUP-lautailu, check!

Kesään mahtui monta hetekeä rannalla ihaillen ja uiden meressä sekä järvessä. Oikean puolimmainen kuva on otettu juhannuksena, kun sää oli upea ja aurinko laski kauniisti polttaessamme juhannuskokkoa.


Yksi päivä kävimme kauniissa Porvoossa. Etenkin vanha kaupunki sekä linnamäki viehättivät meitä. Vanhassa kaupungissa oli paljon kauniita vanhoja rakennuksia mukulakivikatuineen ja pienine putiikkeineen. Jo pelkästään rakennusten katseleminen ja ihailu oli mukavaa. Pistäydyimme myös pienessä kahvilassa, jonka terassilla pidimme pienen tauon kiertelystä. Porvoon linnamäki vallihautoineen ja siltoineen oli todella kaunis ja olikin mukava käydä kiertelemässä myös siellä.

Olen viimes joskus pienenä käynyt Seurasaaressa ja olikin mukava päästä ihailemaan seurasaaren luontoa ja kauniita rakennuksia. Lintujen ja oravien ruokkiminen jäi tällä kertaa, ehkäpä siis ensi kerralla on otettava jotain siemeniä tai pähkinöitä mukaan tätä varten.

Kesän aikana tuli kierrettyä myös paljon lähimaisemia lenkkeillen ja tutustuttua vielä paremmin omaan asuinympäristöön.
Helsingistäkin voi löytää peltoja lähtiessään hieman kauemmaksi ydinkeskustasta. Voi melkein kuvitella olevansa pohjanmaalla, jos sulkee korvansa liikenteen melulta, joka kuuluu melkein joka paikkaan. Kesän aikana tuli  lenkkeilyn lisäksi myös kiivettyä useampaan kertaan portaita ja treenattua muutenkin enemmän ulkona. Oli mukavaa lähteä ulos treenaamaan kun sai samalla nauttia hyvästä säästä.

Suomenlinnassa tuli käytyä useampaankin otteeseen. Se on todella kaunis paikka ja siellä voi hyvin viettää päivän, jos ottaa eväät mukaan tai poikkeaa johonkin kahvilaan tai ravintolaan syömään. Oli mukavaa levittää viltti kalliolle ja syödä siellä eväitä katsellen merta.


Helsingin lisäksi tuli käytyä kotiseudulla pariinkin otteeseen, jossa vietimme alku kesästä hyvän ystäväni polttareita sekä myöhemmin kesällä häitä. Kotiseudulla oli myös kiva käydä kun näki paljon kavereita sekä perhettä. 
Mun kesä oli oikein mukava, mutta on myös kiva taas siirtyä syksyyn ja arkeen. Syksy tuo tullessaan paljon kaikkea tekemistä ja uusia asioita.
-Johanna

2 kommenttia artikkeliin “Kesästä syksyyn

  1. Ihana sinä <3 Tällaisena pimeenä ja väsyneenä arki-iltana saa itekin vähän lisää virtaa ja hymyn huulille, kun lukee sun aurinkoisia juttuja täällä. Ja hassua kyllä alkoi taas pitkästä aikaa tehdä kunnolla mieli lähteä pihalle treenaileen 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.