KULTAINEN TOUKOKUU

Vau, viimeistä toukokuun päivää viedään. Toisalta tuntuu, että miten nyt voi vaihtua jo kesäkuu ja toisaalta miettii, että nytkö se kesä vasta alkaa, kun onhan tässä ollut jo monia aurinkoisia ja lämpimiä päiviä. Toukokuu on kyllä ollut aika tapahtumarikas kuukausi, tajusin vasta nyt miten paljon tässä kuukauden aikana on ehtinyt, kun selailin kuvia tältä kuulta.

Alku kuusta juhlittiin speksin vuosijuhlia kultagaala -teemalla. Ohjeena oli pukea jotain kultaista päälle, myös kokonaan kultainen asu oli sallittua. Löysin sattumalta kaapin perältä pari metria kultaista kangasta ja tytöt vielä innostivat, niin eihän siinä auttanut muuta kuin alkaa töihin ja tehdä itselle kultainen mekko juhlia varten!

Äitienpäivä viikonloppuna suunnattiin auton nokka kohti Hämeenlinnaa. Hämeenlinnassa oli todella aurinkoinen ja lämmin päivä, oli kiva istua kahvilan terassilla auringon lämmittäessä ja katsella näitä maisemia.

Puolessa välissä kuuta kävin pohjanmaalla vanhempien luona kylässä. Meillä oli yksi ilta siskoni kanssa hyvät saunakeskustelut siitä, kuinka fiilis on aina ihan eri, kun pääsee hetkeksi pois kaupungista rentoutumaan lapsuuden kotiin. Vaikka itsekin aina siellä käydessä täytän aikani melko hyvin nähden kavereita, leipoen, retkeillen jne, mutta samalla se on pieni irtiotto siitä tavallisesta arjesta ja kaupungin hälinästä ja pystyy unohtamaan kaiken koulustressin, viettämään aikaa perheen kanssa ja vain rentoutumaan. Rakastan sitä tunnetta, kun aamulla herää rauhassa, käy hakemassa keittiöstä jotain aamupalaa ja yöpaitasillaan avojaloin tassuttelee pihalle syömään sitä. Varpasillaan kävely ja omalla pihalla aamupalan syöminen ovat sinällään pieniä juttuja, mutta kaipaan niitä aika-ajoin melko paljonkin. Sen vuoksi on ihanaa, kun voi tehdä niin edes välillä ja silloin niistä rauhallisista hetkistä nauttii ehkä vielä enemmän.

Samalla reissulla juhlittiin ihanan kummityttöni ristiäisiä. Kerrassaan suloinen tyttö, joka sai nimensä minun tekemässäni kastemekossa. Ei voi olla kuin ylpeä ja otettu siitä, että saa olla niin suloisen pienen ihmisen kummitäti. <3

Yhtenä iltana käytiin mökillä ja soutelemassa melkein peilityynessä joessa. Kaikkialla oli jotenkin todella rauhallista. Linnut lauloivat ja ilta-aurinko paistoi kauniisti.

Sain yhden pitkäaikaisen ystäväni kesäksi Helsinkiin. Ihminen, jonka kanssa ollaan tunnettu jo yli 10 vuotta, jonka kanssa innostutaan samoista asioista ja lähdetään toisen mukaan extempore jätskille tai uimaan, kun toinen soittaa kohta pääsevänsä töistä. <3

Viime viikonloppuna käytiin Hangossa. Päivä oli jotenkin ihanan rentouttava, vaikka kuljettiinkin pitkin Hankoa ja sen rantoja ristiinrastiin, mutta samalla mieli sai levätä. Hanko oli erityisesti tällaisena aurinkoisena päivänä todella kaunis ja olisi tehnyt mieli jäädä sinne pidemmäksikin aikaa. Illalla, kun päästiin kotiin, olin aivan uupunut ja nukahdin melkein samantien, ulkoilma ja kävely oli tainnut tehdä tehtävänsä.

Kuu oli kiva päättää tänään poikaystävän perheen kanssa, joiden kanssa syötiin päivällistä sekä vaihdettiin kuulumisia. Ruokana oli täytettyjä batatteja salaatilla, guacamolella ja hummuksella sekä patonkia ja jälkiruoaksi mariannekakkua. Melkeen kaikki ruoka katosi pöydästä ja myös vieraat olivat tyytyväisiä tarjoiluihin, mutta erityiskiitosta saivat guacamole sekä mariannekakku. Täytyy koittaa tehdä näitä vielä joskus uudestaan, jos lopputulos olisi yhtä hyvä.

Toivottavasti teillä muillakin on ollut kivat toukokuu ja voi hyvillä mielin toivottaa kesäkuun tervetulleeksi!

-Johanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.