Pitkästä aikaa innostuin kirjoittamaan ja kuvaamaan ruoka juttuja. Olemme puolisoni kanssa kokeilleet erilaisia lasagnevariaatiota ja välillä ruoka on ollut parempaa ja välillä on taas tuntunut siltä kuin ruuasta puuttuisi jotain. Nyt olemme kuitenkin saavuttaneet ainakin meidän mielestä aika hyvän lopputuloksen. Tässäpä siis meidän luottoresepti!

Tomaattikastike
2 sipulia
1 paprika
1prk kikherneitä
1prk linssejä
2prk tomaattimurskaa
lasagnelevyjä
tuoretta persiljaa
3tl suolaa
4tl paprikajauhetta
1tl chilimaustetta tai tuore chili
1tl maustepippuria
1tl mustapippuria
öljyä paistamiseen

Juustokastike
175g vegaanista juustoa
2dl kaurakermaa
2dl kauramaitoa
2dl kaurafraichea
Aloita ruuan valmistaminen pilkkomalla sipulit ja paprika. Paista niitä pannulla, kunnes paprikat ovat hieman pehmenneet. Paprikan lisäksi lasagneen sopii hyvin myös muut kasvikset kuten porkkanaraaste tai kesäkurpitsa. Voit lisätä joukkoon lähes kaikkia jääkaapista löytyviä kasviksia.
Huuhtele kikherneet ja linssit ja lisää ne vihannesten joukkoon. Kääntele seosta hetki pannulla ja lisää tomaattimurska sekä mausteet. Kun kastike on kuplinut hetken pannulla, maista sitä ja lisää tarvittaessa mausteita. Jos pidät tulisemmasta ruoasta, niin lisää chilin määrää tai sekoita tomaattikastikkeeseen esimerkiksi srirachaa. Sillä aikaa kun tomaattikastike maustuu pannulla sekoita toisessa kulhossa juustokastikkeen ainekset.
Kun kastikkeet ovat valmiit ala kerrostamaan niitä lasagnelevyjen kanssa vuorotellen uunivuokaan. Aloita tomaattikastikkeesta ja jätä juustokastike päällimmäiseksi.
Paista lasagnea uunin keskitasolla 200 asteessa 40-45 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin ja lasagnelevyt ovat pehmentyneet. Anna lasagnen vetäytyä hetki ennen syömistä.


Yksi kommentti artikkeliin “LASAGNE”