LUMINEN BERCHTESGADEN

Salzburgista pääsee bussilla alle tunnissa Saksaan Berchtesgadeniin. Tehtiin päivä reissu pieneen Alppikylään, jossa on tavallisesti laskettelun lisäksi myös risteilyä, mutta lumipyryn vuoksi risteily oli peruttu. Edellisenä yönä ja myös koko päivän ajan satoi lunta taukoamatta. Osa teistä oli suljettuja ja kaikkialla oli lunta todella paljon. Tämä ei meitä suuremmin haitannut vaan ennemminkin toi ihanan talvisen tunnun kaupunkiin.

Kaupungin keskusta oli kukkulan päällä, jonne menevä tie kiemurteli vuoren rinnettä pitkin. Olimme katsoneet kartasta, että bussiasema on ihan lähellä keskustaa, mutta matka kummasti kasvoi kävellessä kun kiersimme vuorta ympäri päästäksemme perille 😀 Ruoka maistuikin sitä paremmalle, kun olimme ensin kavunneet kukkulan päälle.

Kaupungissa oli myös pieni muutaman rinteen laskettelukeskus, jossa tosin pisimmät rinteet kohosivat yli kahden kilometrin korkeuteen ja lasketella sai melko monen kilometrin verran. Me ei kuitenkaan käyty laskettelemassa, mutta hyppäsimme hissin kyytiin, jolla pääsimme yli kilometrin korkeuteen katselemaan maisemia.

Iltapäivällä kävimme vielä tutustumassa suolakaivokseen. Menimme aluksi pienellä junalla vuoren sisään, lähes kilometrin syvyyteen, jossa pääsimme sitten tutkimaan kaivosta lähemmin. Mukana oli myös opas, joka kertoi kaivoksen historiasta ja toimintatavoista. Kaivos on edelleen käytössä ja vastaan tulikin muutamia kaivostyöläisiä. Ennen kaivokseen menoa saimme päällemme hienot haalarit, jotta omat vaatteet eivät sotkeutuisi.

Johanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.