LUMISIA MAISEMIA JA JOULUN TUNTUA

Joulu ja joulunpyhät menivät todella nopeasti pohjanmaalla lumen ja pakkasen keskellä. Saavuimme perille perjantai-iltana. Sammutimme pihavalot ja katselimme tuhansia tähtiä hiljaisuudessa. Kylläpä tuota hiljaisuutta  ja noita tähtiä olikin ollut ikävä! Heti pihalla jonkinlainen joulurauha laskeutui ylleni ja oli vain niin hyvä olla. Vaikka tiesin, että seuraavana päivänä on ohjelmassa niin leipomista kuin muutakin jouluista puuhaa ennen aattoa, ei se haitannut lainkaan. Oikeastaan nautin lauantaista, sai viettää aikaa läheisten kanssa ja samalla leipoa sekä laittaa joulua. Tehdä niitä asioita joista nautin todella.

Aattoaamu valkeni kauniina. Maassa oli lunta ja ulkona muutama aste pakkasta. Enää ei tarvinnut kiirehtiä minnekään sai vain olla ja rentoutua. Isä kävi sytyttämässä saunaan tulet ja kohta saimmekin nauttia ulkosaunan löylyistä. Katoimme jouluruuan pöytään ja kyllä se maistuikin hyvälle taas vuoden jälkeen. Syötiin rauhassa, juteltiin ja lopulta myös veljeni saapui paikalle tyttöystävänsä kanssa. Koko perhe oli koolla. Illan mittaan availtiin lahjoja, syötiin suklaata ja pelattiin lautapelejä. Ilta vaihtui yöksi ja lopulta oli aika mennä nukkumaan kun silmät eivät enää pysyneet auki.

Joulupäivä ja tapaninpäivä kuluivat nopeasti. Kävin ystävän kanssa lenkillä, syöimme jouluruokia, istuimme iltaa kavereiden ja siskoni kanssa sekä pelasimme hieman lisää lautapelejä. Tapaninpäivänä olikin aika palata Helsinkiin. Helsinkiin, jossa tullessamme satoi vettä, eikä lunta enää ollut maassa. Kuitenkin on kiva olla myös kotona, rentoutua ja viettää hieman vapaata ennen ensivuotta.

Hyvää loppu vuotta kaikille! 🙂

-Johanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.