PAREMMAKSI VALOKUVAAJAKSI

Olen aina ollut kiinnostunut visuaalisesti kauniista asioista ja oon ollut pienestä asti hyvin tarkka niin pukeutumisen kuin sisustuksenkin suhteen. Yhdessä esiintyvien asioiden on soinnuttava yhteen ja esimerkiksi sisustuksen täytyy muodostaa kokonaisuus. Visuaaliset kauniit asiat tuottavat minulle iloa.

Olin varmaan yläasteella, kun olen kuvannut ensimmäiset ”luontokuvat” auringonlaskusta. Muistan kun kävelin pienen digikameran kanssa kotipihallemme, jossa taivas hohti oranssin ja punaisen sävyissä. Tämän jälkeen olen kuvannut eri asetelmia ja maisemia vaihtelevissa määrin, mutta kiinnostus kuvaamista kohtaan on pysynyt.

Edelleenkään en koe olevani mikään super hyvä kuvaaja, mutta olen kuitenkin oppinut jotain harjoitellessani itsekseni. Edelleenkin haluaisin kokoajan oppia lisää ja saada mielenkiintoisia sekä visuaalisesti miellyttäviä kuvia. Olen viime aikoina lukenut jonkin verran siitä kuinka paljon ammattikuvaajat käyttävät aikaa kuvien suunnitteluun ennen varsinaisen kuvan ottoa. Suunnitteluun käytetään usein huomattavasti enemmän aikaa kuin itse kuvan ottamiseen.

Usein ikäänkuin näen mielessäni tietyn kuvan tai asetelman jonka haluaisin ikuistaa, mutta aina toteutus ei kuitenkaan täysin vastaa kuvitelmaa. Tähän varmasti auttaa vain ahkera harjoittelu sekä kuvien suunnittelu. Toki myös ne tilannekuvat voivat usein olla myös yksiä parhaista kuvista, mutta niissä tunnelma on myös erilainen.

Mitä mieltä te olette, pidättekö enemmän suunnitelluista visuaalisesti kauniista kuvista vai puhuttelevatko tilannekuvat, jotka kertovat kyseisestä kuvanottohetkestä, enemmän?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.