Piparkakkukylä

Ensimmäinen adventti oli ja meni, joten sen kunniaksi voikin alkaa päivittää välillä jo joulujuttuja. Niinkuin aiemmin jo taisin mainita olen aloittanut joulun odotuksen jo varmaan kuukausi sitten. Kävin viime viikolla vanhempien luona kotikotona viimeistä kertaa ennen joulua, joten oli aika tehdä myös joululeipomuksia. Pidän leipomisesta ja siitä tulee kivasti joulufiillistä kun leipoo joulujuttuja.

Meillä on ollut tapana tehdä aina piparitalo piparien leipomisen yhteydessä. Kysyin vähän ennen Pohjanmaalle menoa siskoltani tehdäänkö tänä vuonna piparitaloa. Asiaan ei kuitenkaan tullut vielä selkoa.

Isäni oli leikannut jostain lehdestä kuvan, jossa oli tehty pieniä piparitaloja. Sellaisia, jotka voi laittaa glögimukin reunalle. Tästä inspiroituneena päätin, että minunkin täytyy tehdä sellaisia. Tuumasta toimeen, piirsin kaavat leivinpaperille, jonka avulla leikkasin taikinasta oikean kokoisia ja muotoisia palasia.

Palasia tuli puoli vahingossa aika paljon ja lopulta minulla oli osat 12 pieneen ja 3 hieman isompaan piparitaloon eli yhteensä osat 15 piparitaloon. Osia paistaessa mietin olenko ihan päästäni vialla, jos aion koota 15 piparitaloa, mutta lopulta talojen kokoaminen oli ihan hauskaa puuhaa. Tovin taisin illalla istua keittiönpöydän ääressä taloja kokoamassa, mutta eihän työtä voinut kesken jättää. 15 piparitalosta syntyikin sitten pieni piparkakkukylä.

Hyvää joulun odotusta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.