Tuliaisia Islannista

Islantilaiset villapaidat ovat melko tunnettuja ja mikseivät olisi sillä ne ovat kauniita ja tehty käsityönä lämpimästä lampaanvillasta. Kävin viime pääsiäisenä Islannissa sillä ystäväni oli siellä vaihdossa. Vähän joka kulmalla oli myynnissä islantilaisia villapaitoja. Malleja ja värejä oli useita erilaisia, jokaiselle jotakin.
Monet vaihtarit, mukaan lukien ystäväni, tekivät itse islantilaista villapaitaa muistoksi vaihtovuodesta. Jos halusi ostaa paidan valmiina oli se melko hintava, sillä kaikki paidat oltiin tehty käsityönä eikä sarjatuotantona, niinkuin me olemme niin usein täällä tottuneet. Ystäväni esimerkistä intoutuneena päätin itsekin neuloa itselleni villapaidan.
Päädyttiin lankakauppaan, jossa oli kasoittain myynnissä erilaisia paitoja sekä erivärisiä ja paksuisia lankoja. Lisäksi kaupasta oli mahdollista ostaa itseä miellyttävä neuleohje paitaa varten. Aikani kansioita selattuani löysin mallin jolla halusin paidan tehdä. Seuraavaksi olikin vuorossa lankojen valinta, sillä en halunnut tehdä saman väristä kuin ohjeessa.
Kun palasin takaisin Suomeen kaivoin sopivan kokoiset puikot esille ja neule valmistuikin loppu keväästä.
Neuleelle ei kuitenkaan kesän aikana ollut hirveästi käyttöä lämpimien kelien vuoksi, mutta nyt kun pakkanen on kirinyt ja mittari on mennyt reippasti yli kahdenkymmenen pakkasasteen on ihanaa pukea lämmin neule päälle. Tuliaisena langat ja ohje neuleeseen ovat kyllä parasta, mitä olisin voinut kuvitella Islannista itselleni tuovan. Nyt aina pukiessani neuleen päälleni muistan Islannin matkan ja tulee kova ikävä takisin Islantiin. Paljon ehdin viikon aikana nähdä, mutta paljon jäi vielä näkemättä!

Ensi viikolla olisi tarkoitus suunnata kohti Nizzaa, Ranskan Rivieraa. Seuraavan kerran palailen varmaan siis Nizzan kuulumisten kanssa!

 

-Johanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.