VÄHÄN ERILAINEN JUHANNUS

Alunperin oltiin suunniteltu, että mennään juhannukseksi johonkin mökille, mutta matkan varrella suunnitelmat muuttuivatkin ja päädyttiin Tallinnan viettämään juhannusta. Vähän erilainen juhannus siis! Mökillä oleilun ja grillailujen sijaan oltiin hotellissa yötä ja käytiin syömässä ravintolassa. Vaikka juhannus ei varsinaisesti tuntunutkaan ihan juhannukselta, kun ympäristö oli niin erilainen, niin Tallinnassa oli tosi kivaa! Matkaan lähdettiin perjantai-aamuna ja vaikka olikin vapaapäivä, ei saanut nukkua sen pidempään kun työaamuinakaan. Herätys siis kello 5.30. Onneksi sitä jaksaa kun on jotain kivaa tiedossa. Tallinnassa oltiin kaksi yötä ja sunnuntaina oltiin vasta illalla kotona, joten sunnuntainakin ehti tehdä kaikkea kivaa!

Käytiin testaamassa parikin eri ravintolaa viikonlopun aikana ja jäätelöä syötiin juhannuksen kunniaksi tottakai.

Tallinnassa ja erityisesti vanhassa kaupungissa riitti katseltavaa, vanhan kaupungin rakennukset ovat todella kauniita ja talojen välissä kulki pieniä mukulakivikatuja.

Launtaina löydettiin itsemme Tallinnan eläintarhasta. Siltä löytyi eläimiä laidasta laitaan. Melkein kaikkia ehdittiinkin käydä katsomassa! 

Vuohien aitaus oli ihana, kun sinne sai mennä silittelemään niitä. Kaikista suloisimpia oli ihan pikkuiset vuohet, jotka juoksentelivat ympäri aitausta. Olisin voinut ottaa sellaisen yhden mukaan! Päästiin myös todistamaan kahden aikuisen vuohen taistelua, kun ne puskivat sarvilla toisiaan. Hassua oli se, että vaikka vuohet välillä taistelivatkin keskenään, ne eivät puskeneet ollenkaan ihmisiä, ainoastaan toisiaan. Korkeintaan jotkut tulivat kerjäämään ruokaa tai rapsutuksia.

 Pikkuiset apinat huolehtivat toisistaan ja puhdistivat toistensa turkkeja kirpuista.

Sunnuntaina ehdittiin vielä käydä shoppailemassa, kiertelemässä vanhaa kaupunkia ja kiivettiin yhdelle kukkulalle, josta näki vanhan kaupungin. Kaikinpuolin onnistunut reissu ja juhannus. Toivottavasti teilläkin oli kiva juhannus!  🙂

-Johanna

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.