VUOSI 2020

Vuosi 2020 on ollut monella tavalla erilainen kuin aikaisemmat vuodet. Monet maailmalla tapahtuneet asiat ovat vaikuttaneet omaan elämääni ja emme ole päässeet esimerkiksi matkustamaan koko vuoden aikana kertaakaan ulkomaille ja olemme viettäneet enemmän aikaa kotona kuin aiemmin. Onneksi kuitenkin olemme päässeet kokemaan monia ihania asioita täällä Suomessa ja on ollut myös ihanaa olla kotona sekä nauttia uudesta kodista!

Tammikuun lopussa muutettiin uuteen kotiin. Alkukuu menikin pakkaillessa ja muuttoa suunnitellessa. Oli jännittävää odottaa kuun viimeistä päivää, jolloin vihdoin saisimme nähdä uuden kodin valmiina ja päästä tutustumaan uuteen asuinympäristöön.

Gallträsk

Helmikuussa saunottiin paljon, kierreltiin uutta ympäristöä ja vietettiin paljon aikaa kotona. Tuntui ihanalta, mutta samalla uskomattomalta, että täälläkö me nyt asutaan. Uusi koti tuntui kuitenkin heti kodilta eikä kertaakaan vuoden aikana ole ollut ikävä vanhaan kotiin.

Maaliskuussa saatiin yövieraita ja vietin pidennetyn viikonlopun vanhempieni luona. Oli erityisen kivaa, kun pohjanmaalla oli lunta, niin pääsin hiihtämään. Samalla reissulla käytiin myös retkeilemässä ja syötiin eväitä nuotion ääressä.

Huhtikuussa viimeistelin gradun ja loppukuusta jätin sen arvioitavaksi. Tuli vietettyä paljon aikaa koneen ääressä kirjoittaen ja uudelleen lukien omaa tekstiä, kunnes en enää itsekään ymmärtänyt, mitä olin kirjoittanut. Kotona vietetty aika innosti myös entistä enemmän neulomaan ja maalaamaan vapaa-ajalla.

Toukokuussa oli jo niin lämmintä, että pystyttiin syömään meidän terassilla auringon paisteessa. Meillä ei ollut vielä kalusteita, mutta levitettiin piknik-viltti lattialle ja raahattiin koristetyynyt sohvalta pehmikkeeksi. Muutenkin tuli paljon vietettyä aikaa ulkona ihaillen kukkaan puhkeavaa luontoa.

Kesäkuussa valmistuin maisteriksi ja tuntui hullulta, että voiko tämä olla totta. Samalla valmistuminen oli yhden aikakauden loppu ja toisen alku. Se tuntui todella jännittävältä ja oli vaikea aina muistaa sitä, että todella olen kasvatustieteen maisteri.

Heinäkuussa tuli tehtyä useampikin reissu eri puolille Suomea puolison sekä ystävien kanssa. Alukuusta vietettiin päivä Porvoossa. Päivä oli tosi kesäinen ja Porvoo yhtä kaunis kuin aina! Paria päivää myöhemmin suunnattiin ystäväni kanssa autolla Kotkaan. Ei oltu kumpikaan käyty Kotkassa aikaisemmin, joten päivän ajaksi riitti hyvin nähtävää ympäri kaupunkia. Seuraava viikonloppu vietettiin Himoksella mökkeillen ystäväporukan kanssa. Viikonloppu oli tehty yhdessäolosta, ulkoilusta ja naurusta!

Elokuussa suunnattiin taas metsään ja vietettiin yö tentsilessä. Oli hauskaa kokeilla jotain uutta. Tehtiin illalla ruokaa nuotiolla, kun valoa ei ollut enää juurikaan ja ympärillä satoi vettä. Myöhemmin tentsilessä kuunneltiin sateen ropinaa teltan kattoa vasten ja mietittiin, että onneksi päivällä ei satanut, kun oltiin vaeltamassa. Elokuussa aloitin työt uudessa työpaikassa ja kaikki oli samaan aikaan jännittävää ja uuden oppimista.

Syyskuussa pohdin, kuinka elämä on muuttunut valmistumisen ja töiden aloittamisen myötä. Kuinka tavallaan tuntuu haikealta, että opiskelut ovat taakse jäänyttä elämää, mutta samalla tuntuu innostavalta aloittaa jotain uutta. Loppukuusta tehtiin muutaman ystävän kanssa asuntoautolla reissu Tuuriin. Ostettiin paljon lankaa kyläkaupasta, saunottiin asuntovaunualueella ja syötiin ravintolassa.

Kasavuori

Lokakuuhun mahtui reissu pohjanmaalle, jolloin nähtiin ystäväporukan kanssa ja vietettiin ystäväni babyshowereita. Kävimme myös retkeilemässä vanhempieni kanssa. Ihailin syksyn auringonlaskuja ja lehtien väriloistoa sekä tein paljon töitä.

Marraskuussa kävin pitkästä aikaa treenaamassa tangolla ja opetin samalla alkeita ystävälleni. Aloitin fiilistelemään jo joulua ja vierailin ystäväni luona Jyväskylässä. Vierailu oli tehty jouluherkuista, ulkoilusta ja avannosta!

Joulukuussa kuuntelin joululauluja joka päivä, laskin päiviä jouluun ja odotin pitkästä aikaa koittavaa lomaa. Joululoma alkoi muutama päivä ennen aattoa ja ehdittiin muutaman päivän vierailulle vanhempieni luokse. Aatto vietettiin puolisoni perheen kanssa ja loppu viikko rentouduttiin ulkoillen, katsellen jouluelokuvia, saunoen ja syöden jouluruokia.

Uusi vuosi vaihtui rauhallisissa ja rentouttavissa merkeissä. Käytiin puolison kanssa iltakävelyllä ihastellen raketteja ja jouluvaloja. Kävelyn jälkeen oli ihanaa mennä saunaan lämmittelemään ja uusi vuosi alkoi omalla terassilla lähettyvillä näkyviä raketteja katsellen.

Olipa taas kiva käydä läpi kulunutta vuotta. Sitä ehtii jo unohtaa, mitä kaikkea kivaa vuoden aikana onkaan tapahtunut! Vaikka emme päässeetkään matkustamaan ulkomaille, niin vuoden aikana tuli matkustettua ympäri Suomea melko monta kertaa. Loimme myös paljon ihania muistoja uudessa kodissa, jotka tulemme varmasti muistamaan vielä pitkään. Aikaisempien vuosien katsaukset pääset lukemaan täältä: 2017, 2018 ja 2019.

Ihanaa uutta vuotta 2021! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.