VUOSI 2021

Kulunut vuosi oli monella tapaa erilainen kuin aiemmat. Tuntuu kuin vuoden aikana olisi tapahtunut paljon vähemmän kuin ennen. Olin ensimmäistä kertaa töissä koko vuoden täysipäiväisesti ja arki ei enää muodostunut töiden, opiskelujen, harrastusten ja kaiken muun toiminnan yhdistämisestä. Arjen rutiineissa ei tapahtunut muutoksia yhtä paljon kuin ennen. Tuntuu, että tein paljon töitä, mutta myös opin siellä monia uusia asioita ja omat tulevaisuuden haaveet ehkä selkeytyivät jonkin verran. Kuten tuttavalle sanoinkin, en tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan ja missä olen tai mitä teen esimerkiksi kahden kymmenen vuoden päästä, mutta onneksi sitä ei tarvitsekaan tietää.

Kun mietin kulunutta vuotta päällimäisenä minulle on jäänyt mieleen elokuun kesäloma ja roadtrip. Silloin tuntui siltä, kuin olisimme taas päässeet tekemään yhdessä niitä asioita, joista nautimme eniten. Seikkailemaan, tutustumaan uusiin paikkoihin ja näkemään maailmaa. Näitä hetkiä minulla on ja on ollut ikävä, kun emme ole päässeet matkustelemaan ja minulla on ollut vain vähän lomaa koko vuoden aikana. Työt ovat määrittäneet elämää paljon enemmän kuin ennen. Roadtripillä näimme monia paikkoja kuten Ahvenanmaan, Vaasassa olevan Unescon maailmaperintökohteen, Rauman vanhankaupungin, Pallas-Yllästunturin kansallispuiston ja Kilpisjärven kauniit maisemat. Roadtripistä pääset lukemaan lisää täältä: osa 1 ja osa 2.

Vuonna 2021 neuloin enemmän kuin koskaan aiemmin. Toki aikaisemminkin minulla oli jatkuvasti jokin työ kesken, mutta nyt aloin seurata entistä enemmän, mitä neulemaailmassa tapahtuu ja se näkyi myös inspiraationa omassa tekemisessäni. Saatoin selata tunteja instagramia tai neulesivustoja tutkien uusia ohjeita, selata kuvia muiden tekemistä neuleista ja opetella uusia tapoja luoda tai päätellä silmukoita, kaventaa, lisätä sekä kuvata omia neuleita. Se maailma vei entistä enemmän mukanaan. Suurin osa neulomistani tuotteista oli paitoja, jostain syystä paidat olivat se, joka inspiroi eniten. Nähdessäni jonkin uuden mallin, innostuin ja lisäilin kauniita ohjeita jo ennestään pitkän neulelistani jatkoksi. Luultavasti en koskaan ehdi neuloa kaikkea, mitä listaltani löytyy ja osa ohjeista saattaa jäädä pois ennen kuin ne päätyvät edes työn alle, mutta onneksi on aina jotain mistä innostua ja mitä neuloa seuraavaksi. Tulevana vuonna aion neuloa vähintään yhtä paljon kuin kuluneena vuonnakin ja kehittää omia taitoja entisestään.

Asetin myös vuoden alussa tavoitteeksi itselleni, että lukisin tai kuuntelisin 52 kirjaa vuoden aikana. Yksi kirja vuoden jokaiselle viikolle.Tämä tavoite ei ihan täyttynyt, mutta olen kyllä tyytyväinen luettuun ja kuunneltuun 42 kirjaankin, joka on paljon enemmän kuin vuonna 2020. Nuorempana luin tosi paljon ja saatoin viettää suuren osan päivästä kirjaa lukien ja halusin herätellä tätä harrastusta uudestaan. Silloin en koskaan laskenut kuinka monta kirjaa luin esimerkiksi vuoden aikana, mutta nyt olisi hauska vertailla kuinka paljon kirjoja oikeasti tuli silloin luettua. Suosikkeja luetuista kirjoista oli kaikki Lucinda Rileyn kirjat, Vera Valan Aprikoosiyöt ja Nora Robertsin Valehtelija.

Vuoden aikana liikuimme paljon luonnossa ja kävimme kiertämässä useammassa eri kansallispuistossa. Ostimme kartan, josta voi raaputtaa kansallispuistoja näkyviin, kun on niissä käynyt. Tällä hetkellä meillä on raaputettuna Pallas-Yllästunturi, Pyhä-Luosto, Torronsuo, Liesjärvi, Nuuksio ja Sipoonkorpi. Useampi retki siis jo tehtynä, mutta vielä enemmän edessä. Kuinkahan pitkään kestää, että olemme käyneet kaikissa kansallispuistoissa?

Ihanaa uutta vuotta kaikille, toivottavasti se tuo mukanaan paljon hyvää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.