Antibes

 Antibes on yksi Ranskan Rivieran kaupungeista, vajaan kahdenkymmenen kilometrin päässä Nizzasta. Taas matkustimme junalla, tällä kertaa tosin päin vastaiseen suuntaan kuin Monacoon mentäessä.

Ensimmäisenä kun päästiin perille etsittiin ravintola ja mentiin syömään. Sattumalta päädyttiin Italialaiseen ravintolaan nimeltä Romagna Mia. Yksi lomamme parhaista ruuista syötiin täällä. Alkupalaksi oli vegeleipä, jossa oli välissä kasviksia ja mozzarellaa. Pääruuaksi tomaattista kasvispastaa. Paikka oli melko pieni, mutta viihtyisä, erityisesti paikan omistaja oli hippu tyyppi. Hän oli vanhempi italialinen mies, joka ei puhunut ollenkaan englantia, eikä meistä kumpikaan puhunut ranskaa taikka italiaa, mitä hän osasi. Silti tilausten tekeminen onnistui ja omistaja heitti meille jotain läppää, vaikka yhteistä kieltä ei ollutkaan.

Kupungin taustalla saattoi nähdä lumihuippuiset Alpit.

Vanhan kaupungin kadut olivat pieniä mukulakivikatuja.

Rantaa ympäröi pitkät kivimuurit, joiden päälle pääsi kävelemään.

Antibes oli maisemineen hyvin samantyyinen kuin Nizza, mutta vain pienempi. Oli silti hauska käydä tutustumassa toiseenkin Ranskan Rivieran kaupungeista. Itsessään jo matkan tekeminen oli hauskaa!
-Johanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.