Vihdoin kotiutunut

 Muutin vuosi sitte aivan uuteen kaupunkiin ja kaikki kaupungissa oli uutta. Uusi kaupunki, uudet ihmiset, uusi koulu, uusi elämä. Oli hieman pelottavaa muuttaa kaupunkiin josta ei tiedä mitään ja ihmisiä tuntee ehkä alle kymmenen. Samalla olin kuitenkin innoissaan koulun alkamisesta ja uusista ympyröistä. Koen sen kuitenkin olevan rikkaus että on saanut asua useammassa kaupungissa ja nähdä hieman erilaista elämää. Ainakin oma elämäni on ollut kuitenkin hieman erilaista Jyväskylässä asuessani, saatika sitte kotikaupungissani, entä täällä Helsingissä.
Heti koulun alkamisen jälkeen minulla meni paljolti aika koulussa ja tietysti treenatessa kun kävin heti tutustumassa uuteen treenistudiooni. Kesti kuitenkin hetki että kotiuduin uuteen kaupunkiin. Tässä on varmasti paljon auttanut uusiin ihmisiin tutustuminen ja omien arkirutiinien löytyminen uudessa kaupungissa. Aluksi kaikki oli outoa sekä uutta ja sen vuoksi kesti hetken tottua ”uuteen elämään”. Oli vaihe jolloin tunsin jollain tapaa olevani koditon, kun uusi asuntoni oli vain kämppä jossa kävin kääntymässä. Nyt tunnen kuitenkin olevani kotona tässä kaupungissa ja tässä asunnossa. Oma arki on löytynyt ja olen tutustunut niin moniin uusiin ihmisiin!

Postauksen kuvat on otettu jätemäeltä, jossa ensimmäisiä kertoja viime syksynä ajattelin, että on tämä Helsinkin sittenkin ihan kiva paikka. Etenkin näin syksyllä kun illat alkavat pimentyä kaupungin valot näkyvät todella kauniisti jätemäen huipulta. Voipa sieltä myös bongata maailmanpyörän valot valokarnevaalien aikaan.
Nyt vuosi myöhemmin olen löytänyt täältä Helsingistä paljon kivoja paikkoja ja nähnyt sekä kokenut paljon uutta. Omalla kohdallani asettuminen ja kaiken kauniin löytäminen vei vain hetken. Ehkä myös osittain sen vuoksi, että en olisi toisaalta halunnut lähteä Jyväskylästä ja pidin siitä kaupungista kovin. Nyt voin sanoa, että vaikka Jyväskylään jäikin kavereita ja paljon muistoja, on muutto silti tehnyt minulle hyvää. Tällä hetkellä oma elämäni on vahvasti täällä enkä haluaisi muuttaa muualle. Tulevaisuudesta ei voi koskaan tietää, mihin sitä päätyy, mutta en ehkä kuitenkaan usko jääväni Helsinkiin koko loppu elämäkseni. Sen tulevaisuus näyttää.

-Johanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.