Hyvinvoinnista

Oletko koskaan miettinyt mitkä asiat tuottavat sinulle itsellesi hyvinvointia tai mitä hyvinvointi sinulle merkitsee? Mitä hyvinvointi oikeastaan edes tarkoittaa? Että on hyvä olla? Mitä kaikkea siihen oikeastaan sisältyykään?

Itse ajattelen hyvinvoinnin olevan kokonaisuus, joka koostuu monista eri asioista. Siihen omalla kohdallani vaikuttaa niin oma ajattelu, ravinto, mielekäs tekeminen kuin unikin.Varmasti jokaisella on ne omat jutut, jotka edesauttavat hyvää oloa ja fiilistä. Asiat jotka tekevät sinut iloisekseksi tai onnelliseksi, asiat joita tehdessä sinulla on hyvä olo.

Heräsin yksi päivä hieman sateiseen ja harmaaseen aamuun ja omakaan olokaan ei ollut se skarpein sillä hetkellä. Saan energiaa liikkumisesta ja muusta puuhailusta, pelkkä kotona makoilu tekee hulluksi ja saa olon nuutuneeksi. Asialle siis täytyi tehdä jotakin.
Kun sade lakkasi ja olin hetken ollut kotona lähdin aamureippailulle raikkaseen ilmaan. Pakkasin uikkarit mukaan ja suuntasin kohti muutaman kilometrin päässä sijaitsevaa järveä. Päästessäni perille huomasin ettei paikalla ollut ketään muita. Ehkä kaikki eivät halua pulahtaa kylmään järveen jo muutenkin sateisena ja viileänä päivänä? 😀
 

Vesi tunti melko viileältä, mutta se virkisti mukavasti. Uinnin jälkeen olo oli huomattavasti virkeämpi. Viileä vesi herätteli vielä hieman yön jälkeen nukuksissa olevaa kehoani, mutta samalla myös uinti rauhoitti ja selkeytti päässäni liikkuvia ajattuksia. Uinnin jälkeen olikin ihanaa jäädä laiturille vielä hetkeksi venyttelemään ja fiilistelemään alkavaa syksyä.

Parhaimmillaan hyvinvointi on siis minulle kokonaisvaltaisen hyvän olon tuottamista, jossa sekä mieli että keho voi hyvin. Kaikki liikkuminen ja lähellä luontoa oleminen, tällä kertaa se oli pulahtaminen viileään järveen, edesauttaa hyvää fiilistä. Hyvinvointia parhaimmillaan on, kun sekä mieli että keho nauttii tekemisestä.
Elämä on pienistä asioista nauttimista ja ilotsemista sekä rauhan rakentamista itsensä kanssa.Pyrin iloitsemaan ja olemaan onnellinen myös niistä arjen pienistä hetkistä sekä arjasta itsessään. Mielestäni asioiden joista tulee hyvä fiilis ei tarvitse olla aina niin suuria vaan ne voivat olla esimerkiksi aamun unintiretki, kauniit asiat, hetki hyvän ystävän seurassa tai hymy vastaantulijan kasvoilla.
Hyvää viikkoa! 🙂
-Johanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.