Lammassaari

Olin aiemmin kuullut lammassaaresta, joten pitihän se itsekin käydä katsomassa. Lammassaari sijaitsee Viikissä eli melko lähellä Helsingin keskustaa. Lammassaaressa on melko paljon mökkejä ja ilmeisesti mökit ovat melko haluttuja, joten sellaista ei kai saa kovin helposti itselleen vaikka haluaisikin. Lammassaari on luonnonsuojelualuetta ja siellä voi bongata monia lintuja tai ainakin lintubongareita jos ei itse jaksa istua lintutornissa vahdissa. Lintutorneja löytyikin saarelta  useampi.
 Saareen pääsee pitkospuita pitkin, jotka kulkevat soisen kaislikon läpi. Jossain vaiheessa kaislikko muuttuu mereksi. Kaislat olivat yli parimetrisiä ja niihin olisi hyvin voinut piiloutua. Mielestäni matka saareen pitkospuita pitkin oli mielenkiinotisin osuus. Oli kivaa kävellä kaislikon keskellä ja nähdä luontoa.
Saarelta pystyi näkemään myös meren ja joka puolella ei enää ollutkaan vain kaislikkoa vaan kallioita ja puita. Osa puista oli saanut jo kauniin syksyisen värityksen.
Saarelta pois tullessa vastaan tuli kyltti jossa luki Piilokoju. Pitihän se käydä katsomassa mikä piilokoju oikein on. Piilokoju oli oikein söpö pieni mökki keskellä soista kaislikkoa, mistä avautui näkymä merelle. Piilokoju toimikin hyvänä eväidensyöntipaikkana.

+

 Pitkospuiden ja kaislikon tuoman fiiliksen vuoksi lammassaari kannattaa käydä mielestäni kokemassa. Itse saari ei ollut niinkään ihmeellinen ja se oli melko täynnä mökkejä, joka rajoitti alueita missä saarella voi liikkua. Lintutorneista pystyi bongailemaan lintuja, mutta niistä avautui myös hienot maisemat.
-Johanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.