Tekijä: Johanna

LUONTORETKELLÄ

Kesän aikana on tullut vietettyä paljon aikaa metsässä ja muutenkin lähellä luontoa. Olemme olleet teltassa yötä useampaankin kertaan ja myös tehty päiväretkiä luontopoluille sekä laavuille. Lisäksi suurin osa viikottaisista lenkeistäkin tulee nykyään tehtyä järvi- tai metsämaisemissa.

Mielestänin on ihanaa, että kaupunkiasumisen ei tarvitse tarkoittaa jatkuvaa liikenteen melua, kiirettä ja kaukaisuuteen jatkuvia kerrostalorivejä. Se voi tarkoittaa myös kerrostaloasumista omalla terassilla, rauhallista ympäristöä, luonnonläheisyyttä ja samaan aikaan helposti ja nopeasti taittuvaa matkaa Helsingin keskustaan, niin halutessaan. Pidän siitä että täältä löytyy kaikki palvelut, mitä voi ajatella tarvitsevansa, mutta samalla ihan talon nurkalta lähtee lountopolku metsään, jossa voi käydä poimimassa marjoja, liikkua ja kuunnella lintujen laulua, nähdä jopa peurojakin.

Uutena kokemuksena oli viikko sitten vietetty yö tentsilessä, puiden välissä roikkuvassa teltassa. Tentsileen kiivettiin pieniä narutikkaita pitkin ja teltan reunalla istuen pystyi katselemaan metsämaisemaa hieman korkeammalta. Tentsile kenui hieman jos sisällä liikkui, mutta illan kova tuuli ei sitä onneksi liikuttanut. Tentsile tuntui kuitenkin ihan vakaalta, eikä tarvinnut pelätä tippuvansa maahan keskellä yötä. Pidin tentsilessä nukkumisesta jopa enemmän kuin tavallisessa teltassa nukkumisesta, sillä selän alla ei ollut yhtään käpyä tai juurakkoa painamassa ja olihan se nyt uutta ja erilaista nukkua ilmassa.

Kummasti metsässä vietetyn yön ja päivien jälkeen taas osaa entistä enemmän arvostaa niitä oman kodin mukavuuksia, kuten suihkua, lämmintä ja kuivaa kotia sekä omaa sänkyä. Mieli on virkistynyt ja tuntuu rentoutuneelta sekä hieman onnellisemmalta. Vaikka nautinkin suuresti metsässä oleilusta sekä retkeilystä on niiden jälkeen aina myös mukavaa palata kotiin, lämmittää sauna ja keittää kuppi lämmintä teetä.

Ihanaa sunnuntaita!

RISTEILY PORVOOSEEN

Helsinginstä pääsee vanhalla höyrylaivalla risteillen Porvooseen. Matka kestää 3,5 tuntia ja sen aikana voi nauttia saaristoisista maisemista. Edellisestä Porvoon reissusta oli jo muutama vuosi, joten oli kiva tehdä sinne päiväreissu ja laivamatka toi siihen oman kivan lisänsä. Erityisesti kauniilla sekä kesäisellä säällä matka on tosi kiva!

Laiva ei ollut kovin suuri, mutta sieltä löytyi kuitenkin kahvila, mikäli halusi syödä jotain matkan aikana. Aika laivalla meni tosi nopeasti maisemia ihaillessa.

Porvoossa meitä odottikin jo ennestään tuttu, mutta niin kaunis vanhakaupunki. Kuten edelliselläkin vierailulla, sää suosi meitä ja kaduilla oli tosi lämmin. Kiertelimme pieniä katuja, tutustuimme katujen varrella oleviin liikkeisiin ja kävimme syömässä ravintolassa. Täydellinen tapa viettää kesäistä päivää!